Energieneutraal wonen in de Drossaard

De Drossaard is een fijne wijk om in te wonen. Lekker centraal, goed bereikbaar, dicht bij de scholen en veilig voor spelende kinderen. De woningen zelf vragen echter veel gas om te worden verwarmd. De bouwmethode uit de jaren 70 was niet ingericht op de energiekosten van nu. Een fikse renovatie zou uitkomst bieden, maar hoe financier je dat, hoe weet je wat je als eerste aanpakt en is dit wel een gunstig moment om dat te doen? 

Door het samenvallen van de Subsidie Energiebesparings Eigen Huis en Investering Subsidie Duurzame Energie was 2017 heel gunstig. O3energie heeft een duidelijk aanbod voor € 300,- per maand,- uitgewerkt in samenwerking met Balanshuis.

Daar is veel onderzoek voor gedaan. Bijvoorbeeld hoe kierdicht deze woningen zijn: https://www.youtube.com/watch?v=B1Nqg86LctI.

Of bekijk wat je wijzer wordt van zo'n test: https://www.youtube.com/watch?v=HR6mqkfOr28

We leggen momenteel de laatste hand aan het aanbod aan een eindwoning op het noorden: energetisch de minst gunstige woning. We werken tevens uit hoe deze maatregelen het meest gunstig gefinancierd worden. De gezamenlijke ondersteuning van het rijk, de VNG en de gemeente Oirschot kunnen oplopen tot zo'n € 15.000,-.  

Na deze renovatie staat er een energieneutraal huis in de Drossaard. Daarna kunnen anderen hier kennis van nemen en, wellicht in stapen, dezelfde maatregelen nemen.

Ben je geïnteresseerd? geef jezelf op in een mail aan info@o3energie.nl