Postcoderoos cooperatie Welschap

Postcoderooscoöperatie Welschap gaat een zonnepanelenpark ontwikkelen op het terrein van de militaire vliegbasis Eindhoven. Op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober 2017, is daartoe al een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het idee kwam van de vliegbasis zelf: een braakliggend terrein voor duurzame energieopwekking benutten en de opbrengst ten goede te laten komen aan omwonenden. 

Deelnemen

Vanaf 9 uur 1 mei kunnen mensen mee doen via zonneparkwelschap.nl . Er is een reservering voor diegenen die zich voor 15 april hebben ingeschreven, maar in de postcodes van Oirschot zou er voldoende ruimte moeten zijn voor meer.

Postcoderoos

Veel omwonenden kennen de vliegbasis vooral als bron van geluidsoverlast. Het mooie is nu dat juist zij gaan profiteren van de opgewekte groene stroom. Dit wordt financieel aantrekkelijk gemaakt door de zogenaamde postcoderoosregeling, waarbij bewoners in een bepaald gebied rond de opweklocatie gedurende 15 jaar stroom kunnen afnemen zonder energiebelasting. Bijkomend voordeel is dat zonnepanelen op deze manier ook beschikbaar zijn voor huurders en woningbezitters zonder geschikt eigen dak. 

Zonnepark in cijfers 

Door de grootschaligheid van dit project kan de inleg per paneel worden beperkt tot €265. De te verwachten opbrengst is 235 kWh per paneel per jaar. Uitgaande van de huidige hoogte van de energiebelasting en BTW bedraagt het jaarlijks belastingvoordeel op dit moment € 29,73 per paneel (235 * 12,65 cent). 


belangstelling Zonnepark Welschap

Mocht je in de gemeente Oirschot wonen en wellicht belangstelling hebben om mee te doen, laat dan hieronder je gegevens achter, dan houden we je op de hoogte. Mocht je samen met andere vrijwilligers iets willen doen om mee te helpen hiervan een succes te maken, laat het ons dan weten.

Hoe wilt u betrokken raken bij dit mooie project? *

Als het zonnepark er ligt, hoeveel panelen zou u dan willen kopen? *