Bestuur

Onderstaande personen vormen samen het bestuur van energiecoöperatie O3energie in Oirschot.

Michael Urlings

voorzitter en interim penningmeester

Michael Urlings heeft zich de afgelopen jaren als architect toegelegd op zeer energiezuinig bouwen. Om dat breder toepasbaar te maken is hij de initiatiefnemer tot de energiecooperatie O3energie geweest. Hij deed in kennisprogramma's de ervaring op dat de energievoorziening voor grote veranderingen staat en wist daar Europese steun voor te verwerven. Hij vertaalde dat naar de lokale initiatieven die nu in Nederland opkomen. Hij zorgt er nu voor dat O3energie professionaliseert en focust op zeer energiezuinig maken van bestaande woningen en streekstroom opwekken uit mest.

Marco van Laarhoven

secretaris

Ik ben geboren en getogen in Oirschot, maar ben na de HTS wat jaartjes in en rond Tilburg blijven hangen. Sinds de zomer van 2014 woon ik met mijn gezin weer in Oirschot; in onze gloednieuwe, energiezuinige en duurzaam gebouwde woning. Als werktuigbouwer heb ik met veel plezier gewerkt aan het plannen en bouwen van ons slimme huis. Het is prachtig om te zien hoe snel kennis en techniek op energiegebied zich ontwikkelen. O3energie is voor mij het ideale platform om de technische kennis die ik heb te delen met andere Oirschottenaren.

Alexander Schiebroek

bestuurslid

Even voorstellen: Alexander Schiebroek, sinds begin 2015 in het bestuur van O3-energie.
Ik woon sinds 2001 in Oirschot met vrouw Minke en inmiddels drie kinderen. Met mijn onderneming SolarTech International bevind ik me dagelijks in het hart van allerlei duurzame ontwikkelingen, met onze Energiedaken, Multi Energy panelen en aanverwante zaken. Mijn woning zal op afzienbare termijn tot een toonbeeld van energierenovatie worden omgebouwd: Nul-op-de Meter tegen zeer lage kosten.
Naast thuis, mijn werk en O3 ben ik nog voorzitter van zwemclub E.O.Z.C. zit in het bestuur van de Kruysenhuis – vriendenstichting, ben hockeycoach en begeleid Indiase studentes via microkredieten naar een betere toekomst. Geen tijd om me te vervelen derhalve!

Marten Turksema

bestuurslid

Marten Turksema is al vanaf 1992 actief in de internationale energiemarkt. Na gewoond en gewerkt te hebben in België, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk werkt hij weer vanuit Nederland en ondersteunt hij steeds meer organisaties met duurzaamheidsambities waaronder lokale duurzame initiatieven. Hij is daarvoor weer neergestreken in het mooie Oirschot en helpt graag in zijn woonplaats de lokale energiecoöperatie in het zadel. Marten is partner in energie adviesbureau Source4Energy (source4energy.nl) en associate bij energie & klimaat adviesbureau New-Energy-Works.com.
Hij houdt zich bezig met sourcing, inkoop, contractbeheer en (markt)optimalisatie van duurzame energie, energie-infrastructuur en duurzame (productie)assets.